Czasopismo
Tytuł artykułu
Warianty tytułu
Effect of using complete feeds with higher percentage of domestic ingredients upon some hematological and biochemical blood indices as well as upon productive results of young to-be-slaughtered turkeys. II. Feed with flour from horse-bean, pea or lupine as well as ground from oat and hulled barley
Vlijanie podachi polnoracionnykh kormosmesejj s povyshennym soderzhaniem syr'ja otechestvennogo proizvodstva na nekotorye gematologicheskie i biokhimicheskie pokazateli krovi, a takzhe na produktivnost' molodykh ubojjnykh indeek. II. Kormosmesi, soderzhashhie muku iz konskikh bobov, gorokha i ljupina uzkolistnogo, a takzhe dert' iz ovsa i obrushennogo jachmenja
Języki publikacji
Abstrakty
Słowa kluczowe
chow zwierzat
drob
indyki rzezne
zwierzeta mlode
zywienie zwierzat
pasze
mieszanki paszowe
mieszanki pelnoporcjowe
komponenty mieszanek
pasze krajowe
maczka z bobiku
maczka z lubinu waskolistnego
sruta owsiana
sruta z jeczmienia obluszczonego
wyniki produkcyjne
masa ciala
przyrost masy ciala
zuzycie paszy na 1 kg przyrostu
badania krwi
wskazniki biochemiczne
wskazniki hematologiczne
zdrowotnosc zwierzat
upadki zwierzat
animal farming
poultry
turkey [zool.]
slaughter animal
young animal
feed
feed mixture
complete feed
mixture component
faba bean meal
narrow-leaved lupin meal
dehulled oat
ground oat
dehulled barley
ground barley
production result
body mass
body mass gain
feed conversion
blood test
biochemical index
hematological index
animal health
animal loss
Wydawca
Rocznik
Tom
Opis fizyczny
s.255-263,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
- Katedra Epizootiologii, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
- Katedra Epizootiologii, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
- Zakład Hodowli i Technologii Produkcji Drobiu, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
- Zakład Hodowli i Technologii Produkcji Drobiu, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
autor
- Zakład Hodowli i Technologii Produkcji Drobiu, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0b854f79-ed67-43bf-8542-7252cabfd722