PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2017 | 08 |

Tytuł artykułu

Transport wewnętrzny w zakładach mięsnych – postęp techniczny. Część I

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Zagadnienia związane z transportem wewnętrznym w zakładzie mięsnym urastają do najważniejszych problemów w organizacji procesu produkcyjnego i wpisują się w szersze pojęcie logistyki produkcji, która oprócz przepływów rzeczowych (transport wewnętrzny surowców, półproduktów, produktów, materiałów pomocniczych, ubocznych itp.) obejmuje także przepływy informacji i środków finansowych. Głównym zadaniem nowoczesnych systemów transportu wewnętrznego i magazynowania jest optymalizacja procesów, zastosowanie odpowiednich urządzeń, umożliwiające łączenie i rozdzielanie linii, buforowanie, blokowanie, pozycjonowanie i kompletowanie transportowanych elementów. Transport wewnętrzny należy traktować nie jako odrębną czynność, ale element systemu produkcyjnego.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

08

Opis fizyczny

s.38,40-43,rys.,fot.

Twórcy

autor
  • Zakład Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im.Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy, Bydgoszcz
autor
  • Zakład Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego, Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im.Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy, Bydgoszcz

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-0acf9676-9e28-41b6-a6bb-839cc6ed7d56
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.