Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Acta Agrophysica
Rocznik
2011
Tom
18
Numer
2[193]
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2[193]
artykuł:
Porowatość mieszanin gleby lessopodobnej z preparatem keratyno-koro-mocznikowym
(
Sokołowska Z.
,
Hajnos M.
,
Boguta P.
)
artykuł:
Charakterystyka i zastosowania zjawiska biospeckli w badaniach materiałów roślinnych (artykuł przeglądowy)
(
Adamiak A.
,
Zdunek A.
,
Kurenda A.
,
Kuczynski A. P.
)
artykuł:
Ocena wybranych wyróżników jakości ziarna pszenicy twardej odmiany Floradur w zależności od uprawy roli i nawożenia azotem
(
Wozniak A.
,
Gontarz D.
)
artykuł:
Fermentacja alkoholowa gęstych zacierów kukurydzianych
(
Sapinska E.
,
Balcerek M.
,
Stanisz M.
)
artykuł:
Ocena właściwości fizycznych pieczywa handlowego
(
Dziki D.
,
Siastala M.
,
Laskowski J.
)
artykuł:
Ocena zmienności przestrzennej uziarnienia gleby i zawartości węgla organicznego w krajobrazie lessowym
(
Rejman J.
,
Iglik I.
,
Brodowski R.
,
Turski M.
,
Smarz M.
)
artykuł:
Zmiany zawartości składników pokarmowych w glebie w uprawie cebuli nawożonej nawozami azotowymi
(
Jurgiel-Malecka G.
,
Maciejewska M.
,
Brzostowska-Zelechowska D.
)
artykuł:
Sorpcyjne właściwości gleb Wysoczyzny Siedleckiej
(
Kalembasa D.
,
Pakula K.
,
Jaremko D.
)
artykuł:
Metoda wyznaczania strefy czułości sensorów TDR
(
Janik G.
,
Szpila M.
,
Slowinska J.
,
Brej G.
,
Turkiewicz M.
,
Skierucha W.
,
Pastuszka T.
)
artykuł:
Właściwości mikrobiologiczne gleby pod uprawą pszenicy ozimej w systemach ekologicznym i konwencjonalnym
(
Frac M.
,
Lipiec J.
,
Rutkowska A.
,
Oszust K.
,
Poltorak M.
)
artykuł:
Use of porous tubes for measuring water extraction by roots and simultaneous maintaining of soil water potential in growth chamber experiments
(
Nosalewicz A.
,
Iijima M.
,
Lipiec J.
,
Krol A.
)
artykuł:
Wpływ sposobu homogenizacji na wybrane właściwości fizyczne otrzymanych metodą suszenia rozpyłowego mikrokapsułek aromatu cytrynowego
(
Janiszewska E.
,
Krupa K.
,
Witrowa-Rajchert D.
)
artykuł:
Jakość struktury zerodowanej gleby płowej ulepszanej Terakrylem
(
Paluszek J.
)
artykuł:
Influence of secondary transformation index of peat-muck soils on the content of selected metals
(
Boguta P.
,
Sokołowska Z.
,
Bowanko G.
)
artykuł:
Podatność ziarna pszenicy i pszenżyta na uszkodzenia bielma oznaczana metodą rentgenograficzną
(
Grundas S.
,
Gruszecka D.
,
Kowalczyk K.
,
Niewiadomski Z.
)
artykuł:
Wpływ temperatury wstępnego suszenia korzeni żyta na powierzchnię właściwą wyznaczaną z metod adsorpcyjnych
(
Szatanik-Kloc A.
,
Wiater D.
)
artykuł:
Charakterystyka jakości sensorycznej i stanu mikrobiologicznego rynkowych pasztetów mięsnych
(
Makala H.
,
Tyszkiewicz S.
)
artykuł:
Właściwości fizyczne i chemiczne odpadów rolniczych
(
Skonecki S.
,
Potrec M.
,
Laskowski J.
)
artykuł:
Wpływ szerokości próbki i kształtu cząstek na charakterystyki jednoosiowego ściskania złoża materiału sypkiego
(
Parafiniuk P.
,
Wiacek J.
,
Molenda M.
,
Frankowski P.
)
artykuł:
Control of natural mycobiota in maize grains by ultraviolet (UVC) irradiation
(
Paez C. L. R.
,
Reyes M. C. P.
,
Aguilar C. H.
,
Pacheco F. A. D.
,
Martinez E. M.
,
Orea A. C.
,
Bonilla J. L. L.
)
artykuł:
Methane in the environment (a review)
(
Nosalewicz M.
,
Brzezinska M.
,
Pasztelan M.
,
Supryn G.
)
artykuł:
Właściwości fizyczne chleba pszennego wypiekanego z ciasta o zróżnicowanych parametrach
(
Rozylo R.
,
Laskowski J.
,
Dziki D.
)
artykuł:
Wybrane cechy jakościowe przekąsek ekstrudowanych z dodatkiem skrobi modyfikowanych
(
Mitrus M.
,
Wojtowicz A.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.