PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2017 | 12 |
Tytuł artykułu

Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W publikacji omówiono dobrostan zwierząt w okresie poprzedzającym ubój oraz jego związek z jakością mięsa. Podano ważniejsze wymagania dobrostanu w obrocie żywcem, ze szczególnym uwzględnieniem przepisów Unii Europejskiej. Omówiono dobrostan w poszczególnych fazach obrotu, tj. w czasie przygotowania żywca u producenta, podczas transportu, magazynowania, przepędu i ogłuszania zwierząt. Określono wpływ czynników środowiskowych przed ubojem na jakość mięsa.
Wydawca
-
Czasopismo
Rocznik
Numer
12
Opis fizyczny
s.20,22,24-26,28,tab.
Twórcy
autor
  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im.prof. Wacława Dąbrowskiego, Pracownia Badania Surowców i Produkcji Rzeźnianej w Poznaniu, Poznań
  • Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im.prof. Wacława Dąbrowskiego, Pracownia Badania Surowców i Produkcji Rzeźnianej w Poznaniu, Poznań
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0947aa3d-7670-495e-aa10-fb626411de3b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.