Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Acta Microbiologica Polonica
Rocznik
1953
Tom
02
Numer
2-3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2-3
artykuł:
Badania nad otrzymywaniem enzymatycznych preperatów do klarowania soków owocowych i win
(
Nowotny F.
,
Rzedowski W.
)
artykuł:
Grzybobójcze działanie czterochloro-P-Benzochinonu i 2,3-dwuchloro-1,4-naftochinonu
(
Kowalik R.
,
Czerwinska E.
)
artykuł:
Wpływ różnych warunków suszenia na żywotność niektórych szczepów bakteryjnych
(
Kurylo Z.
,
Pitekowna I.
)
artykuł:
Geomikrobiologia w przemyśle naftowym
(
Luchterowa A.
)
artykuł:
Działanie penicylinyi aureomycyny na Saccharomyces cerevisiae, Thermobacterium ceravisiae, Thermobacterium cereale i Acetobacter rencens
(
Kocwa E.
)
artykuł:
Laboratoryjny sposób utrwalania i przechowywania szczepów bakteryjnych
(
Horst M.
,
Kotelba R.
)
artykuł:
Zmienność barwnikotwórcza Pseudomonas aeruginosa i Serratia Marcescens pod wpływem alkaidów fenantrenowych
(
Kwapinski J.
,
Pietraszkiewicz H.
)
artykuł:
Wykorzystanie odpadków przemysłowych do produkcji białka paszowego
(
Bujak S.
)
artykuł:
Badania wód studziennych na terenie miasta Łodzi
(
Kanicka Z.
,
Kendrzenska K.
,
Mass S.
,
Piotrowska E.
,
Tomczyk H.
,
Wolnicka Z.
)
artykuł:
Wpływ siarkowania na mikroflorę moszczów owocowych
(
Lenard S.
)
artykuł:
Zarodnikujące drobnoustroje tlenowe w konserwach mięsnych
(
Czaplinski F.
)
artykuł:
Wpływ streptomycyny na wytwarzanie kwasu cytrynowego przez Aspergillus niger
(
Michalska K.
)
artykuł:
Promieniowce niszczące papier zabytkowy
(
Czerwinska E.
)
artykuł:
Z badań nad postaciami L drobnoustrojów
(
Horoszewicz J.
)
artykuł:
Badanie nad drożdżami występującymi na owocach krajowych
(
Jankun A.
)
artykuł:
Leptospiry w mikroskopie elektronowym
(
Dymowska Z.
,
Feltynowski A.
)
artykuł:
Wpływ sterylizacji na pH podłoża w zależności od jego składu
(
Taisseyre T.
)
artykuł:
Badania fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne wód rzeki łódki
(
Timler A.
,
Ogrodowczyk K.
,
Onko Z.
)
artykuł:
Rozkład węglowodorów nasyconych i nienasyconych przez mykobakterie saprofityczne
(
Obojska K.
)
artykuł:
Praktyczne znaczenie badań nad termoodpornością szczepów bakteryjnych dla kontroli bakteriologicznej w przemyśle konserwowym
(
Michalska I.
)
artykuł:
Wpływ stopnia wilgotności gleby w momencie jej uprawy na własności fizyczne i mikroflorę
(
Balicka N.
)
artykuł:
O jednostkach porównawczych w mikrobiologii gleby
(
Kuzniar K.
)
artykuł:
Badanie bakterii octowych występujących w octowniach polskich
(
Orlowska K.
)
artykuł:
Badanie nad oczyszczaniem melasów dla celów fermentacji kwasu cytrynowego
(
Kovats J.
,
Lewicka M.
)
artykuł:
Wpływ kwasu octowego na fermentację alkoholową
(
Galinska L.
,
Gozdzik F.
)
artykuł:
Metoda szybkiego różnicowania kolonii "O" rodzaju Proteus i pałeczek Enterobacteriaceae
(
Degen-Brandes S.
)
artykuł:
DDT jako czynnik stymulujący fermentację i wzrost drożdży
(
Kocwa E.
)
artykuł:
Biologiczna synteza białka z odsolonego wywaru melasowego
(
Zaorska H.
)
artykuł:
Badania mikrobiologiczne i biochemiczne nad racjonalizacją kiszenia - silosowania pasz
(
Smyk B.
)
artykuł:
Badania nad wykorzystaniem potasu przez Aspergillus niger z Tufu Filipowskiego
(
Matusiak K.
)
artykuł:
Obraz mikroskopowy flory bakreryjnej procesu gnilnego mięsa zachodzącego w warunkach tlenowych
(
Ogielski L.
,
Skurski A.
,
Sylwestrowna K.
)
artykuł:
Wstępne próby hodowli Oidium na hydrolizacie drewna sosnowego
(
Bednarek Z.
)
artykuł:
Zagadnienie wtórnej fermentacji ziarna kakaowego w świetle badań własnych
(
Rzedowska H.
)
artykuł:
Regeneracja agaru
(
Jastrzebski T.
,
Kochanski J.
,
Uszynski S.
)
artykuł:
Wpływ miedzi na wzrost i zużytkowanie glukozy w plynnych hodowlach Escherichia coli
(
Saklawska-Szymonowa O.
)
artykuł:
Ciągła fermentacja cytrynowa melasu przy użyciu anionitu
(
Zagrodzki S.
,
Krzysztofik W.
)
artykuł:
Wpływ drożdży browarniczych i kiełków słodowych na fermentację mlekową melasu
(
Urbanska-Nowakowska A.
)
artykuł:
Miklorfora kiszonek ziemniaczanych
(
Szember A.
)
artykuł:
Fermentacja etanolowa ługów posiarczynowych
(
Kin Z.
)
artykuł:
Otrzymywanie drożdży pastewnych na hydrolizatach z hydrolizy wstępnej drewnw sosnowego metodą siarczanową
(
Jakubowska J.
,
Mokrzycki J.
,
Niemycki K.
,
Bednarek Z.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.