PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1988 | 42 | 10 |

Tytuł artykułu

Struktura białka i jego właściwości funkcjonalne

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

10

Opis fizyczny

s.285-288,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Inżynierii i Biotechnologii, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn

Bibliografia

  • 1. ANFINSEN C., SCHERAGA H.: Adv. Protein Chem., 1975, 29, 205.
  • 2. B1GELOW C.: J. Theor. Biol., 1967, 16, 187.
  • 3. BULL H., BRESSE K.: Arch. Biochem. Biophys., 1968, 128, 488.
  • 4. CHERRY J. P., ed.: Protein functionality in foods. Am. Chem. Soc. Symp. Series 147, Washington DC 1981.
  • 5. DAMODAREN S., KINSELLA J. E.: Protein deterioration mechanisms and functionality. ed. Cherry J. P., Am. Chem. Soc. Symp. Series 206, Washington DC 1982, 327.
  • 6. GRAHAM D. E., PHILLIPS M. C.: Theory and practice of emulsion technology, ed. Smith A. L., Acad. Press, New York 1976, 75.
  • 7. HERMANSSON A. M.: Problems in human nutrition, eds. Porter J., Rolls B„ Acad. Press, New York 1973. 407.
  • 8. HERMENSSON A. M.: Protein in human nutrition. Acad. Press, London I973A.
  • 9. JOHNSON D. W.: J. Am. Oil Chem. Soc., 1970, 47, 402.
  • 10. KATO A., NAKAI S.: Can. Inst. Food Sci. Technol. J., 1981, 14, 500.
  • 11. KAUZMAN P.: Protein Chem., 1959, 14, 1.
  • 12. KINSELLA J. E.: CRC Crit. Rev. Food Sei. Nutr., 1976, 7, 219.
  • 13. KINSELLA J. E., SHETTY J.: Functionality and protein structure, ed. Pour-El A., Am Chem. Soc. Symp. Series 92, Washington D.C. 1979, 37.
  • 14. KINSELLA J. E.: Protein deterioration mechanisms and functionality, ed. Cherry J. P., Am. Chem. Soc. Symp. Series 206, Washington DC, 1982, 301.
  • 15. LESLIE R. B.: J. Am. Chem. Soc, 1976, 56, 290.
  • 16. MACRITCHIE F.: Adv. in Protein Chem, 1978, 32, 283.
  • 17. PHILLIPS M. C.: Food Technol, 1981, 35, 50.
  • 18. POUR-EL A., ed.: Functionality and protein structure. Am Chem. Soc. Symp. Series 92, Washington DC 1980.
  • 19. POUR-EL A.: Protein functionality in foods, ed. Cherry J. P., Am. Chem. Soc. Symp. Series 147, Washington DC, 1981, 1.
  • 20. RUTKOWSKI A., KOZŁOWSKA H.: Preparaty żywnościowe białka roślinnego, WNT. Warszawa 1981.
  • 21. SHEN J.: Protein functionality in foods, wd. Cherry J. P., Am. Chem. Soc. Symp. Series 147, Washington DC 1981.
  • 22. SHIMADA K., MATUSHITA S.: J. Agr. Food Chem, 1980, 2Ł 413
  • 23. TANFORD C.: The hydrofobie effect, ed. Wiley J, New York 1973.
  • 24. TORNBERG E., HERMANSSON A. M.: J. Food Sci, 1977, 42, 468; 1978, 43, 1553.
  • 25. VAN HOLDE N.: Food proteins, ds. Whiteker J., Tannenbaum S., AVI Publ. Co, Westport 1971, 29, 826.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-05758540-a2e1-4990-a83d-7a7503e1a9c9
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.