PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 69 | 12 |
Tytuł artykułu

Nie tylko karp i śledzie. Ryby w wydaniu świątecznym

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
69
Numer
12
Opis fizyczny
s.14-15,tab.,fot.
Twórcy
  • Katedra Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
Bibliografia
  • 1.Borucka I., Wieczorek C.: Ryby i bezkręgowce morskie w technologii gastronomicznej. W: Podstawy technologii gastronomicznej. Praca zbiorowa pod redakcją S. Zalewskiego, WNT, Warszawa 1997.
  • 2.Brylińska M.: Ryby słodkowodne Polski. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2000.
  • 3.Grykalowska H.: Ryby morskie, przystawki oraz dania główne. Wydawnictwo Rea, Warszawa, 2011.
  • 4.Hamre K., Lie 0., Sandnes K.: Seasonal development of nutrient composition, lipid oxidation and colour of fillets from Norwegian spring-spawning herring (Clupea harengus L.). Food Chemistry, 2003, 82, 3, 441-446.
  • 5.Kolenda H., W. Żyngiel К: Wartość odżywcza oraz atrakcyjność kulinarna ryb i potraw rybnych w kuchni kaszubskiej, Problemy Turystyki i Hotelarstwa, 2001,1, 64-65.
  • 6.Regulska-llow В., Ilow R.: Comparison of the effects of microwave cooking and conventional cooking methods on the composition of fatty acids and fat quality indicators in herring. Nahrung, 2002, 46, 6, 383-388.
  • 7.Szymanderska H.: Ryby słodko i slonowodne, owoce morza i ślimaki. Wydawnictwo Multico, 2011.
  • 8.Wieczorek A: Wykwintne potrawy z ryb morskich. Wydawnictwo ASTRUM, Warszawa 2001.
  • 9.Wieczorek A: Wykwintne potrawy z ryb słodkowodnych. Wydawnictwo ASTRUM, Warszawa 2001.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-0559af4b-3187-48d8-a600-1ebec458d4d6
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.