PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 12 |
Tytuł artykułu

Warunki biosyntezy oraz wartość biologiczna białka Cephalosporium eichhorniae

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
45
Numer
12
Opis fizyczny
s.306-308,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Uniwersytet w Contho, Wietnam
autor
  • Wydział Technologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
  • Wydział Technologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
  • Wydział Technologii Żywności, Akademia Rolniczo-Techniczna w Olsztynie, Olsztyn
Bibliografia
  • [1] ALEXANDER I. С., KUO С. Y., GREGORY K. F.: Nutrition Reports International 1979, 20, 343—351.
  • [2] AOAC. 1975. Official Method of Analysis. 12 ed. Association of Official Analytical Chemists, Washington DC.
  • [3] BEDNARSKI W.: Wykorzystanie serwatki do biosyntezy białka przez pleśnie. Praca doktorska wykonana w Instytucie Inżynierii i Biotechnologii Żywności. WSR Olsztyn, Poland, 1971.
  • [4] BENDER A. E., DOELL В. H.: The British Journal of Nutrition 11, 1957, 140—148.
  • [5] BUDSŁAWSKI J., DRABENT Z.: Metody analizy żywności. 1967. WNT, Warszawa, Poland.
  • [6] CZAJKOWSKA D., ILNICKA-OLEJNICZAK O.: Acta Biotechnol., 9,1989 (1), 35—42.
  • [7] DAUBRESSE P., NITIBASHIRWA S., CHEYSEN A., MEYER J. A.: Biotechnol. Bioeng. 1987, 28 (8), 462-468.
  • [8] GREGORY K. F., READE A. E., SANTOS-NUNEZ J., ALEXANDER J. С., SMITH R.E., MCLEAN S.J.: Animal Feed Science and Technology 1976, 2, 7—19.
  • [9] GREGORY K.F.: Conserwation and Rycycling 5, 1982, 33-40.
  • [10] MIKAMI Y., GREGORY K. F., LEVADOUX W. L., BALAGOPALAN С., WHITWILL S.T.: J. Applied and Environmental Microbiology 1982, 43, 403—411.
  • [11] MILLER D.S., BENDER A.E.: The British Journal of Nutrition 9, 1955, 382—388.
  • [12] MUINDI P. J., THOMKE S., HANSSEN J. F.: Animal Feed Science and Technology 6, 1981, 197—208.
  • [13] NGUYEN VAN BA: The growth conditions and their effect on composition and biological value of Cephalosporium eichhorniae biomass. 1990. Ph.D. Thesis, Olsztyn— Poland.
  • [14] NORRIS T.R., RIBBONS D.W.: Methods in Microbiology. Academic Press, London, 1971, vol. 58, 308—328.
  • [15] OSER B. L.: Journal of the American Dietetic Association 27, 1951, 369—402.
  • [16] RAKOWSKA M., SZKIŁŁĄDZIOWA W., KUNACHOWICZ H.: Biologiczna wartość białka żywności. WNT, 1978, Warszawa.
  • [17] RAMOS-VALDIVIA A., DE LA TORRE M., CASAS-CAMPILLO С.: Solid-state fermentation of cassava with Rhizopus oligosporus NRRL. 2710. In: Production and Feeding of Single cell protein. Ferranti, M. P., Fiechter A. eds. Aplied Science Publishers, 1983, London.
  • [18] SMITH R. H., PALMER R., READE A. E.: Journal of Science and Food Agriculture 26, 1975, 285—295.
  • [19] SMITH R. H., PALMER R.: Journal of Science and Food Agriculture 27, 1976, 763—770.
  • [20] SOLAK G., HERNECKA D., ILNICKA-OLEJNICZAK O.: Alimentaria Polonica, XII (3—4), 1986, 205—209.
  • [21] SALOMONS G.L.: Production of biomass by filamentous fungi. In: Comprehensive Biotechnology, Moo-Young, M. ed. Academic Press, 1985, 483—505.
  • [22] SPEIDEL H.K., BENNETT E.O.: Biotechnology Bioengineering 14, 1972, 361—377.
  • [23] STEVENS C. A., GREGORY K. F.: Applied and Environmental Microbiology 53, 1987, 284—291.
  • [24] THOMKE S., RUNDGREN M., ERIKSSON S.: Biotechnology Bioengineering 22,1980, 2285—2303.
  • [25] UDALL J.N., SCRIMSHAW N.S.: Evaluating the safety and nutritional value of microbial biomass. In: Microbial biomass proteins. Moo-Young M., Gregory K. F., eds. Elsevier Applied Science, U.K., 1986.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-04904d13-7de5-42de-a8fc-49984571388d
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.