PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 09 |
Tytuł artykułu

An influence of the working parameters of Alina Supernova combine on harvest quality of carrot roots

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
PL
Wplyw parametrow roboczych kombajnu Alina Supernova na jakosc zbioru korzeni marchwi
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
PL
Wydawca
-
Rocznik
Tom
09
Opis fizyczny
p.128-133,fig.,ref.
Twórcy
autor
  • Department of Horticultural Machinery, University of Life Sciences in Lublin, Lublin, Poland
Bibliografia
  • Crespo P., Kägi A., Heller W., Höhn E., Bertschinger L. 2007: Improving the post-harvest carrot chain in Switzerland 32nd International Carrot Conference September, 5-7.
  • Finlayson J.E., Rimmer S.R., Pritchard M.K. 1989: Infection of carrots by Sclerotinia Sclerotiorum. Canadian Journal of plant pathology, 11, 242-246.
  • Kainulainen P., Nissienen A., Piirainen A., Tiilikkala K., Holopainen K. 2002: Essential oil composition in leaves of carrot varieties and preference of specialist and generalist sucking insect herbivores. Agricultural and Forest Entomology, 4, 211-216.
  • Kowalczuk J., Leszczyński N., Zarajczyk J. 2003: Ocena jakości zbioru korzeni marchwi jednorzędowym kombajnem typu Simon i Alina. Acta Agrophysica, 2(1), 105-111.
  • Lee H. K., Park C., Ahn Y. J. 2002: Insecticidal activities of asarones identified in Acorus gramineus rhizome against Nilaparvata lugens (Homoptera Delphacidae) and Plutella xylostella (Lepidoptera: Yponomeutoidae). Applied Entomology and Zoology, 37, 459-464.
  • Leszczyński N. 2008: Kombajny do marchwi. Rolniczy Przegląd Techniczny, 9, 62-63.
  • Stopa R., Romański L. 2007: Badania eksploatacyjne modeli przekroju poprzecznego korzeni marchwi o różnych właściwościach wytrzymałościowych warstwy kory i rdzenia. Inżynieria Rolnicza, 5(93), 389-395.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-040cde37-01f8-48e4-ac74-b3e44b4c71fa
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.