PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 08 |
Tytuł artykułu

Badania efektów skażenia cyną i żelazem przetworów owocowych przechowywanych w puszkach blaszanych. Cz.I. Ocena dynamiki migracji metali oraz zmian sensorycznych i fizykochemicznych przetworów

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
45
Numer
08
Opis fizyczny
s.195-199,tab.,wykr.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Instytut Towaroznawstwa, Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków
autor
  • Instytut Towaroznawstwa, Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków
Bibliografia
  • [1] BARYŁKO-PIKIELNA N.: Zarys analizy sensorycznej żywności. WNT, Warszawa 1975.
  • [2] CICHOŃ Z.: Determination of Migration Pheonomena and its. Influence on Food Contamination in Canned Fruit Preserves during Storage and Transport. 7th GWT Symposjum 4—6 August, Seoul — Korea 1989. Proceedings of Korean Academy of Commodity Science Seoul 1989, 301—302.
  • [3] CICHOŃ Z., KOLEK Z. I IN.: Problemy migracji substancji szkodliwych i toksycznych z opakowań i ich wpływ na zmiany poziomów jakości wybranych dóbr konsumpcyjnych. Uczelniany Program Badań Rozpoznawczych nr 11/IT/9/90/BR. Akademia Ekonomiczna — Instytut Towaroznawstwa w Krakowie (maszynopis).
  • [4] CLARKSON T.W., FRIBERG L., NORDBERG G.F., SAGER P.R.: Biological Monitoring of Toxic Metals. Plenum Press, New York and London 1980.
  • [5] CONNER R.: Metal Contamination of Food. Applied Science Publishers Ltd., London 1980.
  • [6] CROSBY N. R. Т.: Food Packaging Materials. Aspects of Analysis and Migration of Contaminants, ASP Ltd, London 1981.
  • [7] FULEKI Т., FRANCIS F. J.: Quantitative Methode for Anthocyanins Determination of Total Anthocyanins and Degradation Index for Grandberry Jvice. J. Food Sci. 1968, 77—83.
  • [8] HOSER A., KWAŚNIEWSKA J., BARYŁKO-PIKIELNA N.: Przemyśł Spożywczy 1984, 1, 6.
  • [9] MACHLIN L.J.: Handbook of Vitamins. Marcel Dekker Inc. New York 1984.
  • [10] JANIĈEK G., POKORNY J., DAVIDEK J.: Chemia żywności. WNT, Warszawa 1977.
  • [11] ISO 6557/2-1984/E/Fruits, Vegetables and Derived Products. Determination of Ascorbic Acid Content. Part II. Routine Methods.
  • [12] PN-71/A-75101. Przetwory owocowo-warzywne — przygotowanie próbek.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-032e0e69-fded-4f44-bba1-f885aa2de948
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.