Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
33
Czasopismo
Acta Academiae Agriculturae ac Technicae Olstenensis. Zootechnica
Wydawca
-
Rocznik
1989
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
33
artykuł:
Zastosowanie mieszanek pełnoporcjowych z udziałem poekstrakcyjnej śruty sojowej lub bobikowej jako głównych komponentów białkowych w żywieniu rosnących świń
(
Milewska W.
)
artykuł:
Ocena poubojowa tuczników żywionych mieszankami pełnoporcjowymi z udziałem poekstrakcyjnej śruty sojowej lub bobikowej jako głównych komponentów białkowych
(
Milewska W.
)
artykuł:
Wpływ udziału buraków lub ziemniaków w dawce dla młodego bydła opasowego na strawność składników pokarmowych, przemiany w żwaczu i efekty produkcyjne
(
Florek S.
,
Lewicki C.
,
Rusiecka I.
,
Stanek M.
,
Rydzik W.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego nawożenia mineralnego buraków pastewnych odmiany "Unia" na ich skład chemiczny, strawność i bilans azotu oraz niektóre wskaźniki przemian w żwaczu tryczków
(
Florek S.
,
Rydzik W.
,
Rusiecka I.
)
artykuł:
Ocena czynników fizycznych mikroklimatu obór oraz ich wpływ na produkcyjność i stan zdrowia gruczołu mlekowego krów w okresie zimowym
(
Iwanczyk K.
,
Puchajda Z.
,
Czaplicka M.
)
artykuł:
Wpływ różnych metod preparowania nasion bobiku na jakość białka, strawność składników pokarmowych i bilans azotu u tuczników
(
Flis M.
,
Lewicki C.
,
Tywonczuk J.
,
Bednarska A.
)
artykuł:
Zmiany w zawartości beta-karotenu w suszu z traw i kukurydzy w zależności od temperatury suszenia oraz okresu przechowywania
(
Minakowski D.
,
Florek S.
,
Rydzik W.
,
Rusiecka I.
,
Wysocka Z.
)
artykuł:
Wpływ zastosowania różnych źródeł energii w dawkach pokarmowych dla owiec na podstawowe wskaźniki przemian substancji organicznej w żwaczu oraz strawność składników pokarmowych i bilans azotu
(
Florek S.
,
Wolszczak J.
,
Rusiecka I.
,
Rydzik W.
,
Stanek M.
)
artykuł:
Wpływ czasu obrotu na jakość mięsa tuczników z regionu olsztyńskiego
(
Meller Z.
,
Sobina I.
)
artykuł:
Wpływ różnych zestawów paszowych stosowanych w żywieniu jałówek na przemiany związków azotowych i cukrowców w żwaczu
(
Sajko J.
,
Skorko-Sajko H.
,
Lewicki C.
,
Puchajda Z.
)
artykuł:
Przydatność kiszonki zbożowo-strączkowej jako wyłącznej paszy objętościowej w żywieniu cieląt
(
Zdunczyk Z.
,
Lewicki C.
)
artykuł:
Określenie przydatności śruty z żyta obłuszczonego w mieszankach pełnoporcjowych dla odsadzonych prosiąt
(
Tywonczuk J.
,
Lewicki C.
,
Czarnyszewicz J.
,
Rapczynska I.
,
Kozlowski M.
)
artykuł:
Wpływ systemu żywienia cieląt na wyniki opasania buhajków rasy czarno-białej
(
Mazur R.
)
artykuł:
Zastosowanie mieszanek pełnoporcjowych z udziałem śruty żytniej w żywieniu prosiąt odsadzonych w wieku 30 dni
(
Czarnyszewicz J.
,
Kozlowski M.
,
Tywonczuk J.
)
artykuł:
Ilość i zawartość cukrowców strukturalnych w zależności od metody oznaczania i składu dawek pobieranych przez cielęta
(
Zdunczyk Z.
,
Stanek M.
)
artykuł:
Wartość rzeźna indyków z różnych rodów
(
Jankowski J.
,
Faruga A.
,
Wawro K.
)
artykuł:
Wpływ składu mieszanki treściwej na pobieranie tej paszy i efekty odchowu cieląt
(
Zdunczyk Z.
,
Lewicki C.
)
artykuł:
Porównanie jakości mięsa tuczników wyprodukowanych w gospodarstwach indywidualnych i uspołecznionych
(
Meller Z.
)
artykuł:
Wpływ zastosowania w dawkach pokarmowych dla owiec pasz uzyskanych z porostu łąkowego na podstawowe wskaźniki przemian substancji organicznej w żwaczu oraz strawność składników pokarmowych
(
Florek S.
,
Stanek M.
,
Rusiecka I.
,
Rydzik W.
,
Wolszczak J.
,
Minakowski D.
)
artykuł:
Zawartość witaminy A i beta-karotenu w osoczu krwi i wątrobie krów w różnych porach roku
(
Iwanska S.
,
Falkowska A.
,
Strusinska D.
,
Rybicka M.
,
Pysera B.
)
artykuł:
Wpływ kiszenia nasion roślin strączkowych na zawartość tanin i inhibitorów trypsyny
(
Flis M.
,
Lewicki C.
)
artykuł:
Wpływ zróżnicowanego nawożenia mineralnego buraków półcukrowych odmiany "Kowra" na ich skład chemiczny, strawność dawek i bilans azotu oraz niektóre wskaźniki przemian w żwaczu tryczków
(
Florek S.
,
Rydzik W.
,
Rusiecka I.
)
artykuł:
Dokładność oceny składu tkankowego całej tuszki kurcząt brojlerów na podstawie danych z dysekcji jednej połówki
(
Michalik D.
,
Bochno R.
)
artykuł:
Wstępne badania nad zostosowaniem dodatku CO2 do zakiszanego porostu łąkowego
(
Sajko J.
,
Lewicki C.
,
Skorko H.
,
Kwiecinska M.
)
artykuł:
Strawność składników pokarmowych i bilans azotu u warchlaków i tuczników żywionych mieszankami pełnoporcjowymi z udziałem poekstrakcyjnej śruty sojowej lub bobikowej jako głównych komponentów białkowych
(
Milewska W.
)
artykuł:
Wpływ zwiększenia wartości energetycznej dawki pokarmowej dla krów w początkowym okresie laktacji na efekty produkcyjne i jakość mleka
(
Minakowski D.
,
Rydzik W.
,
Rusiecka I.
,
Florek S.
)
artykuł:
Wstępne badania nad zastosowaniem pszenżyta i poekstrakcyjnej śruty z rzepaku dwuzerowego w mieszankach dla odłączonych prosiąt
(
Czarnyszewicz J.
,
Kozlowski M.
,
Falkowski J.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.