Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2007
Tom
14
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Zmiany poziomu związków fenolowych i właściwości przeciwutleniających płynów uzyskanych po trawieniu in vitro chleba pszennego
(
Gawlik-Dziki U.
)
artykuł:
Ocena składu chemicznego i jakości organoleptycznej mrożonych produktów ziemniaczanych pochodzących z sieci handlowej
(
Kita A.
,
Lisinska G.
)
artykuł:
Wpływ odmiany i terminu zbioru na skład chemiczny bulw topinamburu (Helianthus tuberosus L.)
(
Florkiewicz A.
,
Cieslik E.
,
Filipiak-Florkiewicz A.
)
artykuł:
Wpływ środowiska obróbki cieplnej oraz warunków przechowywania na barwę gotowych produktów ziemniaczanych przygotowanych według technologii gwałtownego schładzania
(
Tomaszewska M.
,
Neryng A.
)
artykuł:
Określenie wpływu odmiany i procesu technologicznego na występowanie smaku gorzkiego w buraku ćwikłowym
(
Bieganska-Marecik R.
,
Czapski J.
,
Blaszczyk P.
)
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej i hydrolizy enzymatycznej na alergenność białek grochu
(
Szymkiewicz A.
,
Jedrychowski L.
,
Wagner A.
)
artykuł:
Ocena zawartości mikotoksyn w wybranych produktach spożywczych
(
Pokrzywa P.
,
Cieslik E.
,
Topolska K.
)
artykuł:
Odwadnianie osmotyczne jabłek w roztworze sacharozy i kwasu askorbinowego
(
Kowalska H.
,
Jadczak S.
)
artykuł:
Częstotliwość spożycia przez młodzież produktów spożywczych oferowanych w sklepikach szkolnych
(
Urbanska I.
,
Czarniecka-Skubina E.
)
artykuł:
Użycie mąki całoziarnowej z różnych odmian żyta w piekarstwie
(
Nowotna A.
,
Buksa K.
,
Gambus H.
,
Gnela M.
,
Ziobro R.
,
Sabat R.
,
Krawontka J.
)
artykuł:
Wpływ niektórych zabiegów kulinarnych na zmiany poziomu węglowodanów rozpuszczalnych w nasionach soczewicy i ciecierzycy
(
Wieczorek C.
,
Lahuta L. B.
)
artykuł:
Porównanie wpływu metody grillowania na zawartość benzo[a]pirenu w mięsie kurcząt
(
Ciemniak A.
)
artykuł:
Zmiany stabilności oksydacyjnej i fizycznej emulsji niskotłuszczowych w czasie chłodniczego przechowywania
(
Kryza K.
,
Stodolnik L.
)
artykuł:
Potrzeba regulacji zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności
(
Achremowicz B.
,
Korus J.
)
artykuł:
Wpływ procesu sterylizacji parą wodną na zawartość związków lotnych zapachowych w tymianku (Thymus vulgaris L.) oceniany metodą GC/MS
(
Wojtowicz E.
,
Zawirska-Wojtasiak R.
,
Przygonski K.
)
artykuł:
Non- i mono-orto kongenery PCB w wybranych przetworach z bezkręgowców morskich
(
Witczak A.
)
artykuł:
Doskonalenie jakości drogowych środków oraz procesu chłodniczego transportu żywności
(
Stachowiak A.
,
Zwierzycki W.
,
Bienczak K.
,
Rochatka T.
,
Tyczewski P.
)
artykuł:
Zawartość wybranych składników chemicznych w dyni makaronowej świeżej po zbiorach i po przechowywaniu oraz konserwowanej – w zależności od nawadniania i odmiany
(
Wojdyla T.
,
Wichrowska D.
,
Rolbiecki R.
,
Rolbiecki S.
,
Weltrowska-Medzinska B.
)
artykuł:
Zawartość sztucznych substancji słodzących - aspartamu, acesulfamu-K i sacharynianu sodu w napojach dietetycznych
(
Sekalska B.
)
artykuł:
Charakterystyka aromatu i właściwości przeciwutleniających wybranych naparów używek i ziół
(
Wolosiak R.
,
Rudny M.
,
Skrobek E.
,
Worobiej E.
,
Druzynska B.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.