Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Disappearance of chlorpyrifos in soil and in carrot plants after its application against carrot fly (Psila rosae)
Języki publikacji
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
Czasopismo
Rocznik
Tom
Numer
Opis fizyczny
s.1426-1430,tab.,wykr.,bibliogr.
Twórcy
autor
- Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy, Terenowa Stacja Doświadczalna, ul.Milicka 21, 55-100 Trzebnica
autor
- Uniwersytet Rzeszowski, Zamiejscowy Wydział Biotechnologii, ul.Sokołowska 26, 36-100 Kolbuszowa
autor
- Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy, Terenowa Stacja Doświadczalna, ul.Langiewicza 28, 35-101 Rzeszów
Bibliografia
- Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 kwietnia 2004 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą się znajdować w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. z 2004 r., Nr 85, poz. 801 z późn. zm.).
- Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 maja 2007 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów, które mogą się znajdować w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. 2007, nr 119, poz. 817 z późn. zm.).
- Rozporządzenie (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz. Urz. L 70 16.3.2005, 1–16, z późn. zm.).
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-01896801-f2cc-4ea4-8b46-7e1b3e922556