PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 49 | 3 |
Tytuł artykułu

Zanikanie chloropiryfosu w glebie i marchwi po jego aplikacji przeciwko połysnicy marchwiance (Psila rosae)

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Disappearance of chlorpyrifos in soil and in carrot plants after its application against carrot fly (Psila rosae)
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
49
Numer
3
Opis fizyczny
s.1426-1430,tab.,wykr.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy, Terenowa Stacja Doświadczalna, ul.Milicka 21, 55-100 Trzebnica
autor
  • Uniwersytet Rzeszowski, Zamiejscowy Wydział Biotechnologii, ul.Sokołowska 26, 36-100 Kolbuszowa
autor
  • Instytut Ochrony Roślin - Państwowy Instytut Badawczy, Terenowa Stacja Doświadczalna, ul.Langiewicza 28, 35-101 Rzeszów
Bibliografia
  • Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 kwietnia 2004 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą się znajdować w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. z 2004 r., Nr 85, poz. 801 z późn. zm.).
  • Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 maja 2007 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów, które mogą się znajdować w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. 2007, nr 119, poz. 817 z późn. zm.).
  • Rozporządzenie (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego o oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Dz. Urz. L 70 16.3.2005, 1–16, z późn. zm.).
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-01896801-f2cc-4ea4-8b46-7e1b3e922556
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.