PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | 44 | 02-03 |
Tytuł artykułu

Oznaczanie prężności pary wodnej produktów spożywczych

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
RU
Opredelenie davlenija vodjanogo para pishevykh produktov
EN
Determination of the vapour pressure in food products
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
44
Numer
Opis fizyczny
s.60-61,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Instytut Kształtowania i Ochrony Środowiska, Akademia Górniczo-Hutnicza, al.A.Mickiewicza 30, 30-059 Kraków
autor
  • Instytut Kształtowania i Ochrony Środowiska, Akademia Górniczo-Hutnicza, al.A.Mickiewicza 30, 30-059 Kraków
Bibliografia
  • 1. KOSTYRKO K., OKOŁOWICZ-GRABOWSKA В.: Pomiary i regulacja wilgotności w pomieszczeniach. Arkady, Warszawa 1971.
  • 2. LEWICKI P. P.: Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego. Praca zbiorowa. WNT, Warszawa 1982.
  • 2, PAŁASIŃSKI M., PILLER K., FORTUNA T., HAJDUK B., NOWOTNA A., RYKAŁA-ZIOBRO M.: Ćwiczenia z towaroznawstwa i przechowalnictwa produktów rolnych, wyd. A.R. Kraków 1981.
  • 4. PLUSZYŃSKI E., BAGDACH J.: Metody badania żywności według norm, WPLiS, Warszawa 1967.
  • 5. SCOTT W. J.: Austral. J. Biol. Sc., 1953, 6, 549.
  • 6. SCOTT W. J.: Advances in Food Res., 1957, 7, 83.
  • 7. WOJTAL R., TROJAN M.: Ćwiczenia z analizy technologicznej surowców i produktów przemysłu spożywczego, PWN, Warszawa-Poznań 1974.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-00a6b364-b327-4119-b504-4e82dc6ddb66
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.